Uutta tekniikkaa

Viking Glory on maailman ilmastoviisaimpia matkustaja-aluksia

Edistyneiden ja innovatiivisten teknisten ratkaisujensa ansiosta Viking Glory on omaa luokkaansa. Se kuluttaa jopa 10 % vähemmän polttoainetta kuin pienempi sisaraluksensa Viking Grace, joka nimettiin aikanaan maailman ympäristöfiksuimmaksi.

Lue lehdistötiedote

Azipod® vie vastuullisempaan maailmaan

Viking Glory näyttää meritietä tulevaisuuteen. Lippulaivamme on luokkansa ensimmäinen alus, johon on asennettu ABB:n innovatiivinen Azipod®-potkurikäyttöjärjestelmä.

Azipod® eroaa perinteisistä akselilinjajärjestelmistä kahdella tavalla: sen sähkömoottori on sijoitettu podiin eli kapseliin laivan rungon ulkopuolelle ja Azipod®-yksikköä voidaan kääntää 360 astetta. Kun aluksen ohjattavuus ja tehokkuus paranevat, nopeutta voidaan laskea aikataulussa pysyen ja polttoainetta säästyy. Hiilidioksidipäästöjen arvioidaan pienenevän vuodessa noin 10 000 tonnia eli saman verran kuin n. 2 200 henkilöautoa tuottaa vuosittain. Samalla vähenee myös tärinä ja melu, matkustaminen on mukavampaa. Huomisen merielämys on vastuullisempi ja viihtyisämpi!

Lue lisää Lue lisää

Wärtsilän monipolttoainemoottorit ja muut teknologiset innovaatiot

Viking Glorya vauhdittavat sen neitsytristeilyllä vuonna 2021 Wärtsilän erittäin tehokkaat 31DF-monipolttoainemoottorit. Uudessa lippulaivassamme on käytössä myös monia muita Wärtsilän älykkäitä, laivaliikenteen ympäristövaikutuksia vähentäviä teknologiaratkaisuja.

Wärtsilän monipolttoainemoottorit hyödyntävät pääosin nesteytettyä maakaasua (LNG), joka on jo käytössä Viking Gracella. Nyt kun Viking Glory varustetaan ensimmäisenä aluksena maailmassa uusilla 31DF-moottoreilla, saavutetaan jälleen yksi virstanpylväs. Huipputehokkaat, ennätyksellisen vähän polttoainetta kuluttavat ja vähäpäästöiset moottorit pienentävät niin polttoainekuluja kuin ympäristöjalanjälkeä. Wärtsilä vastaa myös aluksen ohjausjärjestelmästä sekä monista muista ympäristöviisaista aluevaltauksista.

Lue lisää Lue lisää

Uudet ilmastoviisaat kaasuturbiinit

Viking Glorysta tulee maailman ensimmäinen matkustaja-alus, joka varustetaan ruotsalaisen cleantech-yritys Climeonin kaasuturbiinein. Niiden ja Climeonin Heat Power -järjestelmän lasketaan yhdessä vähentävän vuotuisia hiilidioksidipäästöjen n. 4000 tonnia.

Hyviä uutisia ympäristörintamalta! Vähentääksemme ilmastovaikutusta asennetaan uuteen Viking Gloryyn kaksi ruotsalaisen Climeonin alusta varten kehittämää höyryturbiinia. Niiden ansiosta moottorien sivutuotteena syntyvien savukaasujen tuottama lämpö voidaan ottaa talteen ja muuntaa sähköksi Climeonin Heat Power -modulaariyksiköissä. Innovaatioiden lasketaan tuottavan jopa 40 % matkustajatoimintoihin tarvittavasta sähköstä ja vähentävän hiilidioksidipäästöjä n. 4000 tonnia vuodessa.

Lue lisää Lue lisää

Faktaa

222,55 m
Pituus

222,55 m

Leveys

35 m

Nopeus

22,1 solmua

Matkustajia

2800

Miehistöä

200

Kaistametrejä

1500 m

Viking Linen uusi alus on osa suomalais-ruotsalaista EU-hanketta

Connecting Europe Facility (CEF) on myöntänyt Viking Linelle sekä Turun, Tukholman ja Maarianhaminan satamille ja Turun kaupungille EU-tukea yhteistä NextGen Link -EU-hanketta varten.