Wärtsilän monipolttoainemoottorit ja muut teknologiset innovaatiot

Viking Glorya vauhdittavat sen neitsytristeilyllä vuonna 2022 Wärtsilän erittäin tehokkaat 31DF-monipolttoainemoottorit. Uudessa lippulaivassamme on käytössä myös monia muita Wärtsilän älykkäitä, laivaliikenteen ympäristövaikutuksia vähentäviä teknologiaratkaisuja.

Wärtsilän monipolttoainemoottorit hyödyntävät pääosin nesteytettyä maakaasua (LNG), joka on jo käytössä Viking Gracella. Nyt kun Viking Glory varustetaan ensimmäisenä aluksena maailmassa uusilla 31DF-moottoreilla, saavutetaan jälleen yksi virstanpylväs. Huipputehokkaat, ennätyksellisen vähän polttoainetta kuluttavat ja vähäpäästöiset moottorit pienentävät niin polttoainekuluja kuin ympäristöjalanjälkeä. Wärtsilä vastaa myös aluksen ohjausjärjestelmästä sekä monista muista ympäristöviisaista aluevaltauksista.

Erotuksena Viking Gracesta, jossa on neljä suurta moottoria, Viking Glory on varustettu kuudella pienemmällä moottorilla. Niiden ansiosta moottorien kuormitus voidaan optimoida paremmin navigointiympäristössä, jossa on monia eri nopeusrajoituksia. Pienemmillä moottoreilla saavutetaan nopeampi vaste, mikä on tärkeää sekä saaristonavigoinnissa että satamatoiminnoissa.

Tutustu Wärtsilän innovaatioihin! Niiden ja 31DF-moottorien ansiosta Viking Gloryn matkanteko on tehokkaampaa ja vähäpäästöisempää.

LNGPac-system

LNGPac-järjestelmä varastoi ja syöttää moottoreihin aluksen polttoainetta. Uusien moottorien kaasujärjestelmässä on hieman korkeampi paine, jonka takia paineentasaus tapahtuu LNG-pumpulla perinteisten lämmönsiirtäjien sijaan.

CSS-järjestelmä

CSS-järjestelmä eli Compact Silencer System on edistynyt äänenvaimennusjärjestelmä, joka on jo käytössä Viking Gracella. CSS täyttää melutasolle asettamamme korkeat vaatimukset (enintään 50 desibeliä 100 metrin etäisyydessä).

Nacos Platinum
-navigointijärjestelmä

Nacos Platinum -navigointijärjestelmässä yhdistyy ainutlaatuisella tavalla reittisuunnittelu, valvonta ja reittiseuranta. Järjestelmä helpottaa merkittävästi navigointia ja parantaa sen turvallisuutta.

SmartPredict-järjestelmä

SmartPredict-järjestelmä näyttää aluksen ennakoidun sijainnin ja suunnan. Sen ennusteaikanäyttö arvioi, kuinka tuuli ja merenkäynti vaikuttavat alukseen ja laskee arvion perusteella tarkan liike-ennusteen. Tämä tekee aluksesta turvallisemman ja tehostaa sen toimintoja.

BWMS -painolastivesien käsittelyjärjestelmä

BWMS -painolastivesien käsittelyjärjestelmä eli Ballast Water Management Systems on suunniteltu poistamaan tai tekemään vaarattomiksi haitalliset vesieliöt mereen laskettavista painolastivesistä.

Keulapotkurit

Korkealaatuiset, tehokkaat ja muotoilultaan kompaktit keulapotkurit lisääväät työntövoimaa ja mahdollistavat automaattisen, köydettömän kiinnityksen satamissa.

Miksi juuri Wärtsilä?

Valinta ei ollut vaikea. Ympäristöteknologinen osaaminen, Viking Gracesta saadut hyvät kokemukset ja Vaasassa sijaitseva tehdas, joka mahdollistaa huoltotoimenpiteet ilman liikennöintikatkoja ratkaisivat valinnan luontevasti Wärtsilän eduksi.

"Kokemuksemme Viking Gracesta on selkeästi osoittanut LNG-käyttöisten Wärtsilän moottorien edut. Lisäksi LNGPac-polttoainejärjestelmä tarjoaa turvallisuutta ja keskeytyksettömän toiminnan, joten emme epäröineet valita Wärtsilää uuteen projektiimme", sanoo Viking Linen toimitusjohtaja Jan Hanses.